Pinapple pie

- 2 mins read

Series: recept

Servings - 6
Prep time - 60 min
Oven temperature - 175°C


A sweet-tart pie that’s just as delicious served warm as it is cold..

Ingredients:

Pie Crust

  • 150 g butter
  • 1 dl granulated sugar
  • 3 dl all-purpose flour
  • 1 tsp baking powder

Filling

  • approx. 400g crushed pineapple (1 large can)
  • 1 egg
  • 2 dl crème fraĂ®che
  • 1 dl granulated sugar
  • 1 tsp vanilla sugar

Instructions:

  1. Preheat the oven to 175°C and drain the pineapple thoroughly.
  2. Pie Crust: Mix together butter, sugar, all-purpose flour, and baking powder to form a dough in a food processor. Press into a pie dish, approx. 24 cm in diameter.
  3. Filling: Stir together the egg, light crème fraîche, sugar, vanilla sugar, and pineapple.
  4. Pour the filling into the pie dish. Bake in the middle of the oven for approx. 40 minutes.

For serving

  • vanilla ice cream
  • lightly whipped cream
  • rum

Portioner - 6
TidsĂĄtgĂĄng - 60 min
Ugnstemperatur - 175°C


En sötsyrlig paj som är lika god att servera varm som kall..

Ingredienser:

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • ca 400g krossad ananas (1 stor burk)
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och häll av ananasen ordentligt.
  2. Pajdeg: Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  3. Fyllning: Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker, vaniljsocker och ananas.
  4. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Till servering

  • vaniljglass
  • lättvispad grädde
  • rom