Servings - 6
Prep time - 60 min
Oven temperature - 175°C
A sweet-tart pie that’s just as delicious served warm as it is cold..
Ingredients:
Pie Crust
- 150 g butter
- 1 dl granulated sugar
- 3 dl all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
Filling
- approx. 400g crushed pineapple (1 large can)
- 1 egg
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl granulated sugar
- 1 tsp vanilla sugar
Instructions:
- Preheat the oven to 175°C and drain the pineapple thoroughly.
- Pie Crust: Mix together butter, sugar, all-purpose flour, and baking powder to form a dough in a food processor. Press into a pie dish, approx. 24 cm in diameter.
- Filling: Stir together the egg, light crème fraîche, sugar, vanilla sugar, and pineapple.
- Pour the filling into the pie dish. Bake in the middle of the oven for approx. 40 minutes.
For serving
- vanilla ice cream
- lightly whipped cream
- rum
Portioner - 6
TidsĂĄtgĂĄng - 60 min
Ugnstemperatur - 175°C
En sötsyrlig paj som är lika god att servera varm som kall..
Ingredienser:
Pajdeg
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- ca 400g krossad ananas (1 stor burk)
- 1 ägg
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och häll av ananasen ordentligt.
- Pajdeg: Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Fyllning: Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker, vaniljsocker och ananas.
- Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Till servering
- vaniljglass
- lättvispad grädde
- rom